Vad betyder Mennekes när det handlar om elbilar?

Mennekes är ett tyskt varumärke som har blivit synonymt med typ-2 laddkablar som används för att ladda hybrid- och elbilar inom EU. Mennekes laddningskablar är det fastställda standardvalet för laddning av fordon över hela Europa. Namnet Mennekes har så stark koppling till laddning att det ofta används för att beskriva laddningspluggen själv, trots att den korrekta termen är Typ 2.

Historien om Mennekes

Mennekes startade som en liten elektrisk verkstad i Tyskland 1935 av Aloys Mennekes. Företaget har sedan dess vuxit till en ledande tillverkare inom elektriska komponenter och system. Mennekes är mest kända för att ha utvecklat den första Typ 2-laddkabeln för elbilar som nu är standard i Europa.

Skapandet av en standard

Mennekes utvecklade den första Typ 2-laddkontakten 1999 som ett sätt att standardisera elbilsladdning i Europa. Den ursprungliga designen hade en rund form och var konstruerad för laddning upptill 63 A för enskilda fas och 250 A för flerfaskopplingar. I det ögonblicket skapades en standard.

Vad är Typ 2-laddningskabeln?

Mennekes Typ 2-laddningskabeln är det vanligaste sättet att ladda alla moderna elbilar i Europa. Den levererar växelström (AC), vilket gör att elbilar kan laddas direkt från nätet. Den har en kapacitet att leverera upp till 43 kW, vilket gör det möjligt att ladda din elbil på bara några timmar.

Hur fungerar Mennekes Typ 2-kabel?

Typ 2-kabeln är utrustad med säkerhetsfunktioner för att skydda både fördon och laddstation. Det finns en låsmekanism som förhindrar avlägsnande av kabeln när bilen laddas. Detta skyddar elbilen mot obehörig användning.

Fördelar med Mennekes

Användningen av Mennekes Typ 2-kabel har många fördelar. Dess långa livslängd och höga kvalitet gör det till ett pålitligt val. Dessutom kan det leverera mer effekt än de flesta andra typer av laddningskablar. En annan fördel är att den är kompatibel med de flesta moderna elbilar i Europa.

Framtidens Mennekes

Med en växande marknad för elbilar och märken som Tesla, BMW, Audi och mer kommer att standardisera på Mennekes Typ 2-smarta laddare, ser framtiden ljus ut för Mennekes. De har redan tagit ett stort steg mot att möta framtiden genom att lansera sitt ”Smart Charging”-sortiment, vilket innebär att laddare kan kommunicera med elnätet och justera sin laddningshastighet baserat på tillgänglig el.

Summering

Kort sagt, Mennekes är mer än bara en tillverkare av laddkablar för elbilar. Det har spelat en stor roll i att forma den moderna elbilsindustrin genom att skapa en standardiserad laddningskabel som används över hela Europa. Med en mångsidig produkt som är kompatibel med de flesta moderna elbilar och guidar branschen mot framtiden, är Mennekes ett namn som kommer att saknas i elbilsvärlden.